Astra Badkamers & Tegels
Astra Badkamers & Tegels
Jaap Bijzerweg 11
3446 CR Woerden
0348 506 301 - info@astrasanitair.nl
Aangesloten bij
Badkamer installatie - Badkamer installatie
Tips om je badkamer goed te laten installeren

Advies over de installatie van je badkamer

Installatie van de badkamer en toilet vraagt om echt vakmanschap. Er komen veel technieken bij kijken. Ook hierin kunnen we je goed adviseren bij de voorbereiding en uitvoering. Het begint met een goed bouwinzicht en een heldere planning. Zo zorgen we ervoor dat tijdens de badkamer verbouwing alle werkzaamheden goed op elkaar aansluiten. We laten je zien hoe we dat doen en geven je alvast een aantal tips.

Badkamer installatie door Astra Badkamers & Tegels  in Woerden

De installateurs van Astra Badkamers & Tegels werken in Woerden en omgeving alleen met goed geschoolde vakmensen met jarenlange ervaring. Zij draaien hun hand niet om voor een strak betegelde wand, het omleggen van leidingen of de aanleg van vloerverwarming. Afhankelijk van de ruimte en de omvang van de renovatie, zal de installatie van je badkamer ongeveer twee tot drie weken duren.

Badkamer installatie - 1 Badkamer installatie

Badkamer verbouwen

Voordat er goede verbouwplannen voor je badkamer gemaakt kunnen worden, is er installatietechnisch inzicht nodig. Hiervoor komen we eventueel bij je langs. Het is bijvoorbeeld van belang te weten welke ondervloer er in de badkamer zit. Bij een kanaalplaatvloer is er vaak geen rioolverplaatsing mogelijk. Dan moet het toilet op dezelfde plek teruggeplaatst worden. Een houten ondervloer heeft vaak minder draagkracht. Wij checken bij een herindeling ook of de draagmuren sterk genoeg zijn. Maar maak je geen zorgen, onze badkamerspecialisten weten altijd wel een slimme oplossing!

Badkamer installatie - 2 Badkamer verbouwen
Badkamer installatie - 2 Badkamer verbouwen

Zelf de badkamer installeren

Wil je zelf de badkamer verbouwen en de installatie niet aan ons uitbesteden? Dan kan dat natuurlijk ook. Bij Astra Badkamers & Tegels kun je ook terecht voor je complete badkamer, of onderdelen daarvan, zónder installatie. We zoeken dan samen het sanitair uit dat je wilt aanschaffen. Als service maken we samen met jou een badkamerontwerp dat past bij je wensen. En we onderzoeken de technische mogelijkheden van je badkamer. Met het ontwerp en een installatietekening helpen we jouw installateur vervolgens op weg. Vraag ons naar de mogelijkheden.

3 Badkamer verbouwen tips Badkamer verbouwen tips

Bij de start van een verbouwing zijn er belangrijke aandachtspunten, die we zeker niet vergeten als we je badkamer installeren. Je moet daarbij denken aan het volgende: 

  • Klopt elke millimeter in je badkamerontwerp? Een exacte maatvoering is belangrijk. Een millimeter teveel kan in de praktijk centimeters verschil uitmaken.
  • Droom je van een heerlijke regendouche? Om de teleurstelling van een klein straaltje uit je royale XXL-hoofddouche te voorkomen, controleren we goed of je cv-ketel en leidingen hier voldoende capaciteit voor hebben.
Badkamer installatie - 3 Badkamer verbouwen tips
Badkamer installatie - 3 Badkamer verbouwen tips

  • Besteed aandacht aan de ventilatie van je badkamer. Want je wilt zéker geen schimmel krijgen in je nieuwe badkamer.
  • Ook de aanleg van elektra is belangrijk. Naast mooie verlichting en praktische stopcontacten, is een goed elektraplan ook van belang als je bijvoorbeeld een douchewc of een luxe Sunshower wilt. 
  • Een snelle renovatie? Bekijk dan ook eens de mogelijkheid om wandpanelen te plaatsen van bijvoorbeeld HSK.

4 Aan de slag met de badkamerverbouwing Aan de slag met de badkamerverbouwing

Ben je akkoord met de badkamertekening en de offerte? Dan gaan we van start. We maken een planning en we zorgen ervoor dat alle producten ruim op tijd binnen zijn. Van grote baden tot het voegsel van de tegels. Natuurlijk stemmen we de planning goed met je af. Zodat je de tijd hebt om je goed voor te bereiden op de badkamerverbouwing. En dan gaan we achtereenvolgens met de volgende stappen aan de slag.

Badkamer installatie - 4 Aan de slag met de badkamerverbouwing

Slopen

Slopen is een vak apart. Je moet voorkomen dat bestaande leidingen en elektra beschadigen. Beschermende kleding en goed gereedschap is hierbij belangrijk. Met bijvoorbeeld een bouwstofzuiger houd je de ruimte zo stofvrij mogelijk. Ook de afvoer van het puin dient zorgvuldig te gebeuren, zodat je huis niet beschadigt. Afvoer via het raam is een mogelijke oplossing. Laat je het aan ons over, dan verwijderen we het oude sanitair en de tegels zorgvuldig. Natuurlijk voeren we het puin dan ook direct af.

Tip: huur een mobiele badkamer, voorzien van alle gemakken.

Badkamer installatie - 5 Slopen
Badkamer installatie - 5 Slopen

Opbouwen

Bij het opbouwen beginnen we als het ware achter de schermen. Alle inbouwdelen bouwen we volgens de maatvoering van de tekening op de juiste hoogte en diepte in. Denk aan elektra, waterleidingen en het inbouwreservoir van het toilet. Hierbij houden we met de maatvoering rekening met een afgewerkte vloer. Krijgt een douchevloer een ingebouwde afvoergoot? Dan krijgt de vloer een mooi afschot zodat het water probleemloos de goot in loopt. Dit is secuur werk waarbij we extra letten op een nette afwerking.

Je herkent het vakmanschap van een tegelzetter aan het vlakke tegelwerk en strakke voegen. Of het nu mozaïektegels of XXL-tegels zijn.

Tegelen

Onze gespecialiseerde tegelzetter betegelt de vloeren en wanden met uiterste precisie. Hier komt ervaring en expertise om de hoek kijken. Het begint met rekenen en meten zodat de tegels een mooie vlakverdeling in de ruimte krijgen. De muren en wanden moeten vlak zijn, zodat het tegelwerk er strak komt uit te zien. De douche vraagt natuurlijk om waterdichte wanden. Kimpasta en kimband doen hier de truc. Ook dit onderdeel vraagt om vakmanschap.

Tip: lees meer over tegelpatronen.

Badkamer installatie - 7 Tegelen
Badkamer installatie - 7 Tegelen

Afmonteren

Zodra de leidingen doorgespoeld zijn om er zeker van te zijn dat er geen gruis in zit, begint de afmontage. Bij het afmonteren krijgt de badkamer een gezicht. Het badkamermeubel, de accessoires en het toilet worden gemonteerd. Is het tegelwerk strak afgemaakt en zijn uitsnijdingen rondom inbouwdelen goed verricht? Dan is het afmonteren vaak snel voor elkaar. Dan is het tijd om de verlichting aan te sluiten en al het sanitair netjes af te kitten.

9 Genieten Genieten

Bij de oplevering nemen we de badkamer grondig met je door, zodat we zeker weten dat je helemaal tevreden bent. En dan is het zover: je badkamer is klaar. Tijd om te genieten! Regelmatig onderhoud en milde schoonmaakmiddelen zorgen ervoor dat je jarenlang plezier hebt van je badkamer. Bij Astra Badkamers & Tegels  in Woerden ben je zeker van kwaliteit, garanties en de beste service. Zo helpen we je graag als er toch een probleem voordoet in je nieuwe badkamer. Je kunt op ons rekenen! 

Badkamer installatie - 9 Genieten
Meer inspiratie en leuke tips
 

Tips voor een slimme badkamerindeling

Krijg tips en advies van Astra Badkamers & Tegels voor een goede badkamer indeling. Jouw wensen staan hierbij voorop.

LEES MEER
 

Tips voor een duurzame badkamer

De badkamer is bij uitstek de plek om water en energie te besparen. We geven je graag allerlei tips.

LEES MEER
 

Tips om je wc te verbouwen

Ga je het toilet verbouwen? Kies voor een hangend toilet. De voordelen: schoonmaakgemak en een moderne look.

LEES MEER
Badkamer installatie - Banner - Bezoek onze showroom

Bezoek onze showroom

Ben je op zoek naar inspiratie? Kom gerust naar onze showroom om onze badkameropstellingen te bekijken. Ontvang een geheel vrijblijvend persoonlijk advies van onze badkamerspecialist. Natuurlijk met gepaste afstand volgens de regels van het RIVM.
 

Badkamer installatie - Reviewblok
Wij scoren een
Waardering van onze klanten
Badkamer installatie - Nieuwsbriefblok

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en
blijf op de hoogte van trends & acties