Astra Badkamers, Keukens & Tegels
Astra Badkamers, Keukens & Tegels
Jaap Bijzerweg 11
3446 CR Woerden
0348 506 301 - info@astrasanitair.nl
Aangesloten bij
close
Veilig in bad - Veilig in bad Veilig in bad - Veilig in bad

Veilig in bad als je ouder wordt

Een warm bad is heerlijk voor de spieren en gewrichten. Vooral als je ouder wordt en bewegen wat lastiger gaat, is het heerlijk om te ontspannen in een warm bad. In- en uit bad stappen kan dan wel tot onveilige situaties leiden. Hieronder geven we je tips om veilig te blijven badderen in jouw comfort badkamer.

Makkelijk baden met een instapbad

Een instapbad vergemakkelijkt het in en uitstappen in je bad. Kijk bijvoorbeeld eens naar de instapbaden van HSK. Deze baden hebben een deurtje in de zijkant, waardoor je niet over de hoge badrand hoeft te stappen. Het deurtje is eenvoudig te openen en te sluiten en is 100% waterdicht. Een bijkomend voordeel is dat je ook comfortabel kunt douchen in een instapbad. Zo is het ook een perfecte oplossing voor kleinere badkamers. 

Veilig in bad - Makkelijk baden en douchen met een instapbad
Veilig in bad - Makkelijk baden en douchen met een instapbad

Veilige thermostaatkranen

Als je een ontspannend bad neemt dan wil je het water natuurlijk op de perfecte temperatuur hebben. Met een thermostaatkraan stel je de temperatuur eenvoudig af op jouw ideale temperatuur. De meeste thermostaatkranen zijn uitgerust met een temperatuurbegrenzings-knop, waardoor je nooit verrast wordt door water dat warmer is dan 40 graden. Wil je de meest veilige kraan van dit moment? Kies dan voor een kraan met CoolContact. Deze kraan wordt niet heet aan de buitenkant en dus is het niet erg als je hem per ongeluk vastpakt.

Eenvoudiger opstaan met een badzitje

Overeind komen uit een bad is vooral lastig voor mensen met rugklachten. Met een ergonomisch badzitje zit je minder laag en gaat opstaan dus eenvoudiger. Je zit alleen wel iets minder diep in het water met deze oplossing. Je kunt ook handgrepen laten plaatsen aan de muur die je helpen om stabieler overeind te komen. Vind je het fijn om je daarna zittend af te drogen? Dat kan met een praktische klapzitting aan de muur.

Veilig in bad - Eenvoudiger opstaan met een badzitje en handgrepen
Veilig in bad - Eenvoudiger opstaan met een badzitje en handgrepen

Antislip voorkomt uitglijden

Een natte vloer leidt vaak tot uitglijden. Gelukkig zijn er slimme oplossingen om uitglijden te voorkomen. Zo heeft het instapbad een gedeelte waar de vloer vlakker is dan in een normaal bad, waardoor je stabieler staat en minder snel uitglijdt. De bodem is bovendien extra te behandelen met een antislip-coating. Ook kun je voor de douche, ruimtes waar het nat wordt,  kiezen voor een tegelvloer met antislip-laag voor meer veiligheid. Wil je het bad en de vloer die je nu hebt veiliger maken? Schaf dan bij een zorgwinkel een goede antislip-mat aan voor in je bad en op je badkamervloer.

Meer tips voor een veilige badkamer

Wil je de badkamer veiliger maken zodat je er weer jarenlang zorgeloos kunt genieten? Onze specialisten adviseren je graag bij het samenstellen en ontwerpen van een unieke badkamer waar jij veilig in kunt genieten. Bezoek onze showroom of neem contact met ons op.

Lees ook: Zo richt je een veilige comfort badkamer slim in

Veilig in bad - Meer tips om veilig van een bad te genieten
Veilig in bad - Sfeerbanner-water

Meer tips voor een veilige badkamer

 

Tips voor een veilige comfort badkamer

Met deze tips richt je een comfort badkamer slim in. Zo kun je nog jarenlang plezier hebben van je badkamer.

 

De veilige badkamer
voor de toekomst

In dit blog laten we je slimme oplossingen zien, die het comfort en de veiligheid in de badkamer vergroten. Op een stijlvolle manier!

 

Van bad naar inloopdouche

Wil je meer ruimte, een nieuwe uitstraling of gemakkelijker in- en uitstappen? Ruil je bad in voor een inloopdouche!

Met liefde gemaakt
Afspraak maken