Astra Badkamers, Keukens & Tegels
Astra Badkamers, Keukens & Tegels
Jaap Bijzerweg 11
3446 CR Woerden
0348 506 301 - info@astrasanitair.nl
Aangesloten bij
close
Bad schoonmaken - Bad schoonmaken Bad schoonmaken - Bad schoonmaken

Bad schoonmaken: 4 tips 

Niks fijner dan lekker in een vol schuimbad zitten. Maar na het badderen heeft het bad ook af en toen een boenbuurt nodig. Hoe je dat het beste kan doen, vertellen we je in dit blog. We geven je vier tips om je bad schoon te houden. Om elke dag te genieten van een schoon, blinkend bad.

Gemakkelijk je bad poetsen

Om je bad in goede staat te houden, is juist onderhoud en schoonmaken op zijn tijd van belang. Misschien denk je wel: een bad poetsen is toch niet echt nodig? Toch wel. Zeepresten, kalkaanslag en huidresten zijn de boosdoeners. Op internet doen allerlei verhalen de ronde over sopjes met azijn of citroensap om zo het bad schoon te houden. Maar het is eigenlijk heel makkelijk als je onderstaande tips volgt.

Tip 1: Spoel je bad goed na

Heb je in een heerlijk bubbelend bad gezeten met een geurend badzout? Laat het bad dan leeglopen en spoel het dan heel goed na met water. Het is belangrijk dat je alle zeepresten de afvoer injaagt. Ook moet je uitkijken met gekleurde babyolie en haarverf. Dit kan vlekken nalaten op acryl, waarvan de meeste baden gemaakt zijn.

Weten van welk materiaal je bad is gemaakt? Lees ons blog over de verschillen in materiaal

Bad schoonmaken - 1. Spoel je bad goed na
Bad schoonmaken - 1. Spoel je bad goed na

Tip 2: Droog het bad goed na

Heb je het bad nagespoeld? Droog het dan ook nog even goed na. Met een oude handdoek bijvoorbeeld, die toch al de wasmand in moest. Gebruik in ieder geval een zachte katoenen doek. Ook water vormt aanslag, met name door de kalk die erin zit. Door het nadrogen voorkom je kalkaanslag.

Tip 3: Badkranen poetsen

Wat geldt voor het bad, geldt ook voor de badkraan: goed nadrogen. Ook de badkraan kun je het beste afnemen met een zachte katoenen doek. Eventueel met een reinigend schoonmaakmiddel dat je niet direct op de kranen spuit, maar op de doek. Als je hiervoor eens per halfjaar een antikalk coating gebruikt, dan bescherm je de kraan tegen kalkaanslag. Deze coating kun je ook voor je bad gebruiken. Bijkomend voordeel is dat het je bad gelijk antislip maakt.

Bad schoonmaken - 2. Badkranen poetsen
Bad schoonmaken - 2. Badkranen poetsen

Tip 4: Bad onderhouden

Poets ten slotte je bad eens per week met een sanitairreiniger. Er zijn veel reinigers verkrijgbaar die bleek of ammonia bevatten. Dit kan je bad beschadigen. Kies daarom voor een goede sanitairreiniger van bijvoorbeeld Sealskin of van Baden+. De sanitairreiniger van Baden+ is een alleskunner, die vriendelijk voor het milieu is. Het heeft een zeer lage pH-waarde, maar verwijdert huidvetten en zeepresten toch in een handomdraai. 

 

 

Bad schoonmaken - Banner - Download schoonmaaktips badkamer

DOWNLOAD SCHOONMAAK- EN ONDERHOUDSTIPS BADKAMER

Houd je badkamer lekker schoon en fris. Laat je kranen en spiegels glimmen en je douchewand en tegels blinken. Vraag onze pdf aan met schoonmaak- en onderhoudstips en houd je de badkamer jarenlang tiptop in orde.

PDF SCHOONMAAKTIPS

Gerelateerde blogs

 

Handige tips: schimmel
in de badkamer verwijderen

Hoe verwijder je schimmel in de badkamer het best? Met deze tips heb je zwarte vlekken op je plafond en bruine of oranje voegen zo weer schoon.

 

Schoonmaaktips voor een schone badkamer in 3 minuten!

Met deze schoonmaaktips houd je de badkamer stralend schoon met maar 3 minuten per dag.

Met liefde gemaakt
Afspraak maken